BANGKOK ;D

sawadeeeeekap



recently i went to Bangkok Thailand with my parent
walau berita kat tv duk siar 24jam pasal banjir besor tu tetap pegi jugak
yeaaaaahhh rebel gituu :b

its so much FUN FUN FUN  XD
kami pegi 4 hari 3 malam
it's fun and makanan dia memang sedap amat sangat !! =D
saya ada cuba makan mee hoon itik,,sedap weyhhh,,must try~
thanks to ayah's friend for the tour.

one tip when travelling, go with your local friend.
they know places and good one. yang mana local people pun suka pergi.
and we can travel like a local, naik public transport dorang,makan tempat dorang.
tu baru lah expriencing one place to the fullest kan. mihihi
kalau pergi dengan travel agent, dia akan bawa kita ke tempat yang tourist pergi, maka barang harga mahal
sebab harga standard untuk tourist. and most of the places they will bring us, adalah tempat yang dia dah ade deal kekadang tu, so yeah, tak menarik pun dia bawak. haha.
maka berkawan lah anda dengan ramai orang dari negara lain . gituu.


hi Bangkok

arriving at suvarnabhumi airport.
it is one of the greatest airport . memang cantik.
the fourteenth busiest airport in the world.
well the more you know. haha

cute airport cab. got hello kitty and stuff 

this taxi driver collect money from all over the world. by just driving it. 
mana mana tourist yang naik taxi dia, dia akan mintak satu duit origin country to paste in his taxi.
cool kan . haha

see what i can do in this taxi. i can gamble and bring women in it . LOL

picture of our hotel room a little, me a lot. haha

one more pleaseeee. mihs

 bangkok city at night. its a happening city.

 the next day, ape lagi touring day lah kann

this is Chakri MahaPrasat Palace
which is the Grand Palace, at the heart of Bangkok.
kalau ada event selalu buat dekat sini lah, royal ceromonies.










and then, we went to wat arun atau nama panjang dia Wat Arun Ratchawaragam Ratchawaramahawihan
fuuuh semput nak tulis, haha
well, is a Buddhist temple , yang menarik tentang temple ni adalah sebab dia kat tepi Chao Phraya River.
scenery dia cantik.
majestic boombastic gituu. 









 chao phraya river

 i can see the grand palace from here.
hai yo royal highness *wave*






 two face cat

and this is us on the public train




and then we went to

and to the death railway
its in Kanchanaburi
ianya dibina kerna nak defend dari burma ke cemtu lah.
well u have wikipedia to know the rest. mihs






THE BRIDGE OVER THE RIVER KWAI~ 

well overall trip ni memang best~ dan ape yang buatkan ianya best gile tahap tak hengat adalah sebab boleyh shopping banyak gile !!
when i say banyak~ i mean it
all the clothes are soooo cheap, well comparing to malaysia atleast. 

i would REALLY REALLY want to go there again! nak shopping lagi!! theres still alot that i want to buy~ hehe


Comments

Popular posts from this blog

DECISION decision...

CUTI CUTI TURKI

WOULD YOU LIKE YOU, IF YOU MET YOU