ramadhan

haiii assalamualaikum
selamat berpuasa semua, ramadhan pun dah nak habis, which is sad
we're already in the last 10 days. 

ramadhan is always is my favorite month. second favorite march sebab birthday aiii. haha
and it will be such a waste kalau kita tak manfaatkan ramadhan bulan yang baik pahala berganda ni sebaik baiknya kan

my target, eceeh ade target tuu. kikiki
adalah nak tambah satu 'ritual' yang mana kita buat mase bulan puasa ni and istiqamah ke bulan bulan lain
contohnya semayang malam aka qiamulail kan. mase bulan puasa ramaaii sangat bangun qiam kann. yelah kita semua nak kejar malam lailatul qadar dan insyaAllah berjaya lah kan. huhu
tapi yang saya nak ni, target saya ni, adalah supaya saya dapat istiqamah semayang malam sampai lah ke bukan bulan puasa. gituu lah ye. sebab kebanyakan nya, saya lah kebanyakan tu, mase bulan puasa rajin betei bile bukan bulan puasa nak bangun qiam sekali sebulan pun susah kan. salahkan setan lah lepas tu.
 "ni semua salah setan aku tak bangun qiam malam bulan biase, bulan ramadhan sebab takde setan tu bangun tu" hahah.

well, banyak kan amalan yang kita tambah buat extra mase bulan puasa ni, kalau dapat istiqamah and continue yang banyak tu lagi cemerlang gemilang terbilang kannn. huhu

well, itu target, dan moga Allah permudahkan lah yee. insyaAllah. :)

on the other note, saya tak main lagi mercun puasa ni. haha. dulu mase kecik kecik ingat lagi kalau puasa uncle saya mesti bawak balik banyaaaak sangat mercun sampai penuh satu bilik bacaan. haha. setiap malam main. owh how i miss those moment when im so young and carefree tsk. tahun ni saya buat biskut jeee. bantu mak saya, bisnes lah sikit kannn. saya sebenarnya tak buat sangat punn, sebab ade pekerja tiga orang. tolong tengok je lahh. hihihi.

kotak biskut dah lagi tinggi dari saya uuu~





Comments

D-SIM said…
"..salahkan setan lah lepas tu."

hahaha

selamat mengejar lailatul qadr

Popular posts from this blog

DECISION decision...

CUTI CUTI TURKI

WOULD YOU LIKE YOU, IF YOU MET YOU