Wednesday, May 29, 2013

umrah

i just went to umrah for the last two weeks
ya Allah. it is my dream come true. :')

when mom asked me to choose, where do i want to go for my vacation
and when she suggested to go for an umrah. i quickly agreed.
yes mom, lets go!!! 

because i have this dream of going to tanah haram since i am in high school
to go to madinah and mekah
to go where our prophet had been born and raised
to walk the same ground as he did
:')
yelah, kalau boleh nak sama semua benda dengan baginda
nak sama akhlak, ilmu semua lambat lagi, sama tanah yang dipijak pon boleh lah.
tsk


and the most thrilling feeling is when i went to makam baginda rasulullah saw
ya Allah, i was crying even before i went in there
well, i tried to hide my tears, malu lah kan nangis depan mak dengan adik i. mihs
tapi ye, rase macam .
' oh mai oh mai. ni lah yang aku tunggu, aku beberapa meter je dengan kekasih Allah,yang semua orang rindu,semua selawat hari hari '
well the feeling is indescribable. you have to go there. 
bergetar jantung gituu. 

this is us before departure


 masjid nabawi 








 masjid nabawi memang serious cantik
bagi aku ni lah masjid tercantik .

and of course kami pergi ziarah jugak 
places that have history in islam, there are so many places,
some are Masjid Quba,  Masjid Qiblatain, Jabal uhud dan Bazaar kurma.


 masjid Qiblatain if im not wrong


 jabal Uhud






and after about a week in madinah
we went to mekah



:')










 masjidil haram 




masjidil haram is so huge. yelah masjid terbesar kan.
cantik sangat sangat sangat.

DAN SAYA SENTUH KAABAH ;b
wangiii keh, and i almost die trying
yelah,kita kecik je, banding dengan makcik pakcik arab tu kita macam semut merah. haha
well i feel thrilled gila, sebab yelah. 
memula tengok kaabah, dalam hati macam
" ni lah yang orang semua duk jadikan kiblat. semua SEMUA umat islam sujud arah ni. uuuuuu "


and i will definitely come here again. 
insyaAllah.

and Alhamdulillah
for everything .

thanks Allah for the chance.
seeing it . feeling it . doing it .



4 comments:

adam said...

berigak.. mana bleh amik gamba dale masjidil haram.. hahhaa.. and yess.. aku stalk mu.. huhu

miss majaz said...

ahahahhahaha. well,jange brigaks lahh. wikiki

afifah adnan said...

Mj! Doakan fie,suami,n my daughter dapat jejak kn kaki kt sane one day :')

miss majaz said...

insyaAllah fie :D