Sunday, October 30, 2011

have some pride

pernah satu hari i have one,well i can consider serious conversation with my mom
discussing about relationship ehem ehem 
HAHAHA

so yeaahh,we talked a LOT about it
and one of it is about kipping it as personal
its personal and private okay so,keep it as it is

punca mak cakap macam ni sebab,yeaaaahh
she is an active facebook user,
and she always complaining about muda mudi yang post jiwang jiwang stuff on facebook
yeaaahh,,macam tak malu sangat sangat
and she also told me ade yang tukar relationship status setiap hari with different guys -.-
and terus cakap,,well kakak,dont be one of them
aye aye captain,what more can i say ;P 

so yeaaaahhh,,thats why i never post jiwang jiwang thing on my wall except for some love songs 
HAHAHA
because im afraid my mom and father will comment thing that,well,-.-
and it is AWKWARD to know that my mom and father is reading 
im expressing my love to somebody -.- wooooo,,awkward lvl 100
HAHAHA

so let the private stuff remain as private
alah,sekarang ade phone and thing,used it,beli mahal mahal bukan nak buat hiasan kan 
and for me,its okay to contact your love one using facebook as it cheaper maybe 
tayah beli kredit -.- HAHAHA
but kalau nak yang kat wall tu,let it be a normal conversation 
dont have to sayang sayang mucuk mucuk kannn,buat orang lain jeles je HAHAHA

well,memang la kadang-kadang aku macam auuuuuuu
nak buat camtu jugak,its seems sweet 
and macam orang tu betul betul besungguh sungguh ni kan,sanggup tulis atas wall bagai madah madah la kannnn,,and buat relationship status tu,macam bagus la kan,macam yeaaah,boleyh cakap kat other girls,
"kau nampak tak relationship status dia tu,hes mine,back off babes"

maybe feeling more secure, well i sure don't know,this is my opinion,yeaaah,,aku kalau buat macam tu maksudnya aku niat semua benda kat atas ni la kan~ HAHAHAHA
and i think other people think just like me,because aku penah ade satu conversation dengan kawan aku,
she told me her boyfriend tanak approve permintaan relationship status yang dia request,and she thinks that that guy is cheating on her,yeaaah,why he doesnt want to make relationship status with me unless he wanted to cheat, 

and maybe they think that wow,this man is so mahahahacho
sanggup confess hes feeling towards the girl in public
well i do think like that sometimes
yeaaaah,,seriously,everytime HAHAHA
ingat lagi tyme aku form 4 and sekolah aku tiap tiap pagi ade brainstorming slot
and ade sorang senior ni confess mase brainstorming tu I LOVE U kat awek dia,which never had been done before,and will never be repeated by others too,i think,sebab lepas tu kena tindakan discipline ke ape tak tahu la kannn -.-
but for me,its still so macho, bro u ROCKS ! HAHAHA

but for me,i dont know, i dont make relationship status with my am am but i dont want to cheat on him and i have faith,that he wont too,well i hope I HOPE 
well i know,i understand,being in relationship makes u paranoid a little bit,always overthink things
semua orang pun,i dont know about guys,but all girls are
lambat reply text pun dah fikir,OMG, dia dah ignore aku,dia benci aku,dia dah bohsan dengan aku
and cry without knowing the real thing,padahal laki tu habis kredit 
pfffftt,seriously,girls are pathetic ~ well i am pathetic -.- 
but thats normal,thats mean that u are in to him,hell yeaah

and i have that feeling of malu nyaaa kalau tak last relationship ni kan
sebab what u expect from a relationship kan ? even marriage pun bercerai kann
inikan cinta muka buku ahaks
and yeaaah,senior aku yang aku mentioned kat atas tu,he is no longer with that girl,
see what i mean,kan dah timbulkan speculation,people will say.
"heck,dulu bersungguh sungguh,putus jugak,,ppffftttt,,LOSER "
yeaaah,same la kalau kat facebook or blog or twitter
kalau post bagai nak mampus,i LOVE u kita mati pun sama sama hantu I akan kejar u sampai u ikut mati dengan i,and i will never cheat on u and bla bla LOVE u bla bla bla bagai kannn
pastu tak sampai seminggu clash~ -.- 
FOR GOD SAKE,thats a fail

baiklah yang low profile,and kekal sampai la kawin dapat anak cucu mati DONE
boleyh nak bagitahu orang pun kan,bagi tahu kawan-kawan,mak ayah,bagi tahu bagitahu,
tu pun dah nampak bersungguh sungguh dah sebenarnya

okay,so consider what u do 
well it feels so wrong for me to write about this
sebab i makes a lot of stupid thing on the internet -.- shame on me
tapi sebab conversation yang bermakna dengan mak aku tu buat aku nak tulis jugak

bagi aku the most important thing kalau nak relationship ni bukan nya heboh satu dunia cukup dengan ikhlas kerana Allah,boley sampai ke syurga,dapat rahmat,hubungan diberkati,what,betul la kan,dont do stupid thing,and save something nanti nak kawen tu,ni sebelum kawin dah buat semuanya,dating la,amek gambar la,tour malaysia laa,tengok muka hari hari,lepas kawen nak buat ape,bohsan dah tyme tu,-.- tade thrill owwwhhhh,,

ma aku cakap,nak bercinta tu boleyh,
fitrah fitrah,tapi jangan buat benda yang tak patut
sekadar keep in touch,bukan mengarut merapu
HAHAHHA

senang cite,kawen je lah cepat-cepat,tayah tanggung dosa dah gatal sangat kan,dapat pahala lagi,,
and aku rase aku tade lah tahap gatal sangat kan,
gedik siket je,kalau nak bertunang tu dah boleyh la kire~ WAHAHAHA
ape ape pon,,
wallahuallam bissawab ;D

p/s : malu sebenarnya nak buat post ni,sebab aku nampak matured sangat hehehehe
       and i know people will judge me sebab post ni macam sokong couple bagaikan,aku tak maksud kan langsung tu,its not good,,but also not that bad if u can handle it wisely,know ur limits,well 
HATERS GONNA HATES ;)

6 comments:

Affan said...

Good one Yam. =)

miss majaz said...

THANKS A LOT FAN ! huhuhu

D-SIM said...

hahaha, sokong lah mak kau!

miss majaz said...

i know ~ aku pun sokong !! HAHAHA

syafiq said...

x sepet pom.. -__-

miss majaz said...

THANKS SYAFIQ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! amat berterima kasih~ hahaha~ sbb ayah ak la sopmo oyap ak sepet~ huhu