Tuesday, January 18, 2011

vietnam!!

chào mừng

i went to vietnam last week~
with my parents and my uncle and aunty~
besttt tauu~ simply because~~
bley shopping banyak gilleee!!!

ha3~
memang best tak hengat~
walau memang letiyh seyyh~

ye sehingga skarang bru saye percaye kate kate omputeh tu~
shop till u drop~
memang drop pon~ letiyh gileee~
slame ni tak pernah la aku shopping,,walau 12 hours non stop pon rase nak drop~
tapi kat sana memang nak drop pon~
ha3~

so,,pergi sane 7 jan--
at the airport
my passport

on the plane
everything look like lego

and after about 2 hours on the plane~
we arrived to our destination~~
yay~ first impression~
wow~ this is a great city!!
cool~
terus amek cab~ and check in hotel~
the hotel was nice . 


vietnam street





















ok~ jalan kat vietnam agak crowded la jugak~ just like in indonesia~
banyak motorcycle ~ sampai kereta pon susah nak gerak~
HOOONN!! HOOONN!!!
dimana-mana saja~ hahaha

memang kat situ~ 24 hours pon saye shopping aja~
haha
pasar dekat amat dengan hotel~ soo apalagi kannn~
hee,.,.
tapi kann~ fabric yang di jual kann~ 
they are soo00 damn BLING BLING~

*bukan bintang berkelipan*
ok~ jangan tenung lame lame sangat~
nanti buta~ haha
tapi cantekk jugak kan~ ye la~ kalau ade dinner yang grand grand gitu kannn~
hee,.,

and then 2nd day tu~
me,,my father,,and my mom,,
pergi la jalan-jalan merata rata 
tengok kedai-kedai yang menarik,,pasar,,and even pameran lukisan pon ade!!

mom and me~


at the lobby

art gallery
 ini mase dekat art gallery~
and that man yang kat tengah tu adalah pelukisnya~

shhoooppppiiinngg!!!
 perghh~ 
banyak la jugak saye shopping!!
baju , kasut dan hampir semua benda adalah amat murah
so to all those people who love to shop but doesnt have big budget
Vietnam is highly recommended for chuuu.
:b

eh senyum skeet :b

crocs

pennatt
 letih sangat sangat!!
dan baru sekarang saya percaya akan ayat itu
shop till you drop
sebab saye memang dah drop dah ni~
letiyh letiyh~~


pasar
 pasar kat vietnam amat CROWDED!!
nak bernafas pun susah~
tapi best-- sebab barangnya murah amat


sedap2~
semua makanannya sedap sangat!!
restaurant yang serve HALAL food pun senang nak cari. this is one of it
i still remember -- mihun sup ikan~ SEEDAAAPPP!!!

and then on the 3rd day~
kitorang pergi china town~
dan kat sini barang harganya TERLALU murah!!!
tapi TERAMAT crowded tempatnya~

china town

sesak sesak~
cam nak lemas pulak~
and after that pergi lunch!!

sempat amek gambar dalam retoran
tapi makanan nya pon sedap amat!!
i really enjoy eating their food~~
yum yum!!


dan akhirnya 
setelah 3 hari 2 malam disana
saye bertolak pulang~~

last picture~
capture mase kat dalam kapalterbang~
and yes~ saye nakkk sangat gi lagi sekali~ nakkk belii bannyaaak bannnyyaakk!!
ha3

jadi sesape yang rase nak shopping macam kurang waras. boleh lah pergi.
barang dia quality not bad. sebab most of barang kat malaysia pun amek sana sooo yeah.



I LOVE VIETNAM!!

7 comments:

areya-chan ==' said...

best laa mc'yee .. huhu . . :D

miss majaz said...

mmg best~ x join ari tu~
hee~

areya-chan ==' said...

nk join gno . . xley g . . skolh . . T__T

GM Yusri said...

Salam
Ohho, selaen china town, mne lagi anda gi?

miss majaz said...

bnyak gak~ tp ta tau nak spell camne la Gm yusri~
ha3

hamzah ian said...

tak pernah gua ke sini.. sob2..

miss majaz said...

hamzah--> ha3~ insyaallh bakal pergi~